Roláda z divoké kachny
Suroviny
- 240 g Cibule
- 200 g Játra vepřová
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Okurky nakládané
- 600 g Rýže dušená
- 50 g Slanina vepřová
- 15 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Majoránka
- 60 g Strouhanka
- 4 g Koření Zvěřina
- 50 g Jíška hotová světlá
- 1200 g Kachna divoká
- 30 ml Mléko polotučné
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 600 ml Vývar drůbeží
- 20 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1657 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 372.3 mg
- Draslík 772.7 mg
- Vláknina 4376 mg
- Vitamín A 4376 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchanou a očištěnou kachnu nařízneme podél celé páteře a opatrně vykostíme. Dvě cibule nakrájíme nadrobno, třetí rozčtvrtíme, kyslelou okurku nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vepřová játra se čtvrtkami cibule umeleme na masovém strojku.
-
2
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme jednu drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme umletá játra, krátce orestujeme a stáhneme z ohně. Přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme. Vykoštěné maso rozložíme na stůl, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu, potřeme játrovou nádivkou, zavineme do rolády, celou roládu zabalíme do olejem potřeného alobalu, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut.
-
3
Roládu rozbalíme, v pekáčku na másle osmahneme druhou drobnou cibuli, přiložíme roládu, podlijeme troškou vývaru a dáme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, jen co se utvoří kůrčička na roládě. Dolijeme vývar, zahustíme světlou jíškou, zjemníme smetanou, přisypeme strouhanou okurku a ještě krátce povaříme.
-
4
Roládu nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou z pekáčku a podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem.