Roláda z divoké kachny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 200 g Játra vepřová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Okurky nakládané
  • 600 g Rýže dušená
  • 50 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 60 g Strouhanka
  • 4 g Koření Zvěřina
  • 50 g Jíška hotová světlá
  • 1200 g Kachna divoká
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1657 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 372.3 mg
  • Draslík 772.7 mg
  • Vláknina 4376 mg
  • Vitamín A 4376 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou a očištěnou kachnu nařízneme podél celé páteře a opatrně vykostíme. Dvě cibule nakrájíme nadrobno, třetí rozčtvrtíme, kyslelou okurku nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Vepřová játra se čtvrtkami cibule umeleme na masovém strojku.

  • 2

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme jednu drobnou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme umletá játra, krátce orestujeme a stáhneme z ohně. Přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme. Vykoštěné maso rozložíme na stůl, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu, potřeme játrovou nádivkou, zavineme do rolády, celou roládu zabalíme do olejem potřeného alobalu, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut.

  • 3

    Roládu rozbalíme, v pekáčku na másle osmahneme druhou drobnou cibuli, přiložíme roládu, podlijeme troškou vývaru a dáme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, jen co se utvoří kůrčička na roládě. Dolijeme vývar, zahustíme světlou jíškou, zjemníme smetanou, přisypeme strouhanou okurku a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Roládu nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou z pekáčku a podáváme s dušenou rýží nebo knedlíkem.

Komentáře k receptu