Bramborová polévka se zeleninou a lososem
Suroviny
- 400 g Brambory
- 100 g Losos uzený
- 125 g Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Bobkový list
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 362 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 1741.7 mg
- Vláknina 28986 mg
- Vitamín A 28986 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory, celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme nakrájenou zeleninu a brambory. Směs zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a pod pokličkou vaříme 20 minut na středním ohni. Potom bobkový list vyndáme, do polévky přimícháme smetanu a kari koření. Rozmixujeme, přisypeme část nasekané petrželky a dochutíme pepřem a solí.
-
3
Uzeného lososa nakrájíme na nudličky, posypeme zbylou petrželkou a dáme do servírovacích talířů nebo misek, pak přilijeme polévku a podáváme.