Bažant na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 41 g
- Sodík 928 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 183.7 mg
- Draslík 680.7 mg
- Vláknina 7639.7 mg
- Vitamín A 7639.7 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a osmahneme. Přiložíme porce bažanta, podlijeme troškou vody a pekáček dáme do trouby péct. Porce občas poléváme vypečeným tukem a dbáme, aby se paprika nespálila. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci pečení přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou a dopečeme.
-
3
Porce bažanta rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme paprikovou omáčkou.