Treska zapečená s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 92.7 mg
- Draslík 919.7 mg
- Vláknina 4552.8 mg
- Vitamín A 4552.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek opláchneme pod studenou vodou, rozřízneme na délku a pak nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájený pórek na něm krátce osmažíme.
-
3
Vymažeme zapékací mísu, naskládíme do ní plátky ryby, zasypeme je pórkem, podle chuti přidáme pepř a sůl a zalijeme zakysanou smetanou.
-
4
Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia a 15 minut zapékáme.
-
5
Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.