Treska zapečená s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 600 g Treska aljašská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.84 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 92.7 mg
  • Draslík 919.7 mg
  • Vláknina 4552.8 mg
  • Vitamín A 4552.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek opláchneme pod studenou vodou, rozřízneme na délku a pak nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájený pórek na něm krátce osmažíme.

  • 3

    Vymažeme zapékací mísu, naskládíme do ní plátky ryby, zasypeme je pórkem, podle chuti přidáme pepř a sůl a zalijeme zakysanou smetanou.

  • 4

    Mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 stupňů Celsia a 15 minut zapékáme.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.

Komentáře k receptu