Kuřecí prsa s dvěma omáčkami
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
- 800 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 dl Vývar drůbeží
- 2 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 25 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 915.5 mg
- Vláknina 759.3 mg
- Vitamín A 759.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pažitku omyjeme a nakrájíme najemno. V misce ji smícháme se zakysanou a sladkou smetanou a nastrouhaným křenem, omáčku podle chuti osolíme.
-
2
Petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Bílky nasekáme najemno, žloutky v misce rozmačkáme a vše smícháme s hořčicí, octem, olejem, 2 lžícemi vody a petrželkou, druhou omáčku mírně opepříme.
-
3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme do varu drůbeží vývar, přilijeme bílé víno a plátky masa vaříme 10 minut na mírném ohni.
-
4
Uvařené maso rozložíme na servírovací talíře a podáváme s oběma omáčkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.