Kuřecí prsa s dvěma omáčkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Vývar drůbeží
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 915.5 mg
  • Vláknina 759.3 mg
  • Vitamín A 759.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku omyjeme a nakrájíme najemno. V misce ji smícháme se zakysanou a sladkou smetanou a nastrouhaným křenem, omáčku podle chuti osolíme.

  • 2

    Petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Bílky nasekáme najemno, žloutky v misce rozmačkáme a vše smícháme s hořčicí, octem, olejem, 2 lžícemi vody a petrželkou, druhou omáčku mírně opepříme.

  • 3

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme do varu drůbeží vývar, přilijeme bílé víno a plátky masa vaříme 10 minut na mírném ohni.

  • 4

    Uvařené maso rozložíme na servírovací talíře a podáváme s oběma omáčkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu