Kančí plátky s hříbky na smetaně
Suroviny
- 1000 g Kančí kýta
- 40 g Sádlo škvařené
- 100 g Cibule
- 100 g Anglická slanina
- 30 g Jíška instantní
- 200 g Houby nakládané
- 10 g Paprika mletá sladká
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 480 g Bramborový knedlík
- 100 g Máslo čerstvé
- 30 g Protlak rajčatový
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 47 g
- Sodík 930 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 74.5 mg
- Draslík 146.4 mg
- Vláknina 3590 mg
- Vitamín A 3590 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, nakládané hříbky scedíme a nakrájíme na plátky. V pánvi roztavíme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme slaninu, orestujeme, přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, přimícháme hříbky, provaříme, zahustíme jíškou, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
-
2
Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou s hříbky.