Jelení závitky se slaninou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 160 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 90 g Okurky nakládané
- 600 g Rýže dušená
- 250 g Smetana 16% (pochoutková)
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Tymián sušený
- 120 g Hořčice kremžská
- 900 g Jelení kýta
- 2 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1908 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 174.8 mg
- Draslík 732.6 mg
- Vláknina 4196.7 mg
- Vitamín A 4196.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky a důkladně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, kyselé okurky také na plátky. Každý plátek masa z jedné strany pomažeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky slaniny, na ně položíme po jednom plátku okurky, maso zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přiložíme závitky a osmažíme po obvodu dorůžova. Závitky přendáme do pekáčku, na zbylém másle v pánvi osmahneme cibuli a přidáme k masu. Podlijeme vodou, přihodíme dvě kostky masoxu, okořeníme jalovcem, tymiánem, pekáček dáme do trouby a pečeme téměř doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a dopečeme.
-
3
Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme smetanovou omáčkou.