Pstruh na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 141 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 185.8 mg
- Draslík 699.8 mg
- Vláknina 5533.5 mg
- Vitamín A 5533.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté pstruhy osolíme a chvíli podusíme na části másla spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a scezenými houbami. Přilijeme víno a dodusíme doměkka. Pstruhy upravíme na talíře.
-
2
Do šťávy přidáme sardelovou pastu smíchanou s máslem, zalijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí.
-
3
Pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme na nudličky nakrájenou, očištěnou mrkví a pokapeme citronovou šťávou.