Plněná rajčata s křenovou šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 441.8 mg
- Vláknina 4770 mg
- Vitamín A 4770 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velká zralá rajčata omyjeme, osušíme a odřízneme jim vršky tak, aby se z nich vytvořila poklička i se stopkou. Rajčata vydlabeme pomocí lžíce, vydlabaný vnitřek osolíme a posypeme bílým pepřem.
-
2
Očištěný a omytý křen jemně nastrouháme. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme. Omyjeme a drobně nakrájíme řeřichu.
-
3
Do mísy vlijeme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na hustou šlehačku. Do šlehačky zamícháme nastrouhaný křen s řeřichou a naplníme rajčata. Ozdobíme je kukuřicí, zakryjeme odřezanými vršky a servírujeme.