Srnčí maso s nakládanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 480 g Knedlík kynutý
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Zelenina nakládaná
  • 1000 g Srnčí maso
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 734.4 mg
  • Vláknina 8009.7 mg
  • Vitamín A 8009.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso očistíme, odblaníme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Maso vcelku vložíme do pekáčku, přilijeme nakládanou zeleninu Halali i s nálevem, pekáček dáme do trouby a za občasného podlévání vodou maso pečeme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do pekáčku nalijeme smetanu, mléko s rozmíchanou moukou, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme ještě nejméně půl hodiny.

  • 3

    Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře k receptu