Srnčí maso s nakládanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1165 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 734.4 mg
- Vláknina 8009.7 mg
- Vitamín A 8009.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso očistíme, odblaníme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Maso vcelku vložíme do pekáčku, přilijeme nakládanou zeleninu Halali i s nálevem, pekáček dáme do trouby a za občasného podlévání vodou maso pečeme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do pekáčku nalijeme smetanu, mléko s rozmíchanou moukou, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme ještě nejméně půl hodiny.
-
3
Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pekáčku.