Domácí štrůdl s ořechy
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 630 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Cukr krupice
- 150 g Cukr moučkový
- 300 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 60 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 2 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Droždí sušené
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 871 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 34 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 143.4 mg
- Draslík 80.3 mg
- Vláknina 8699.2 mg
- Vitamín A 8699.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
250 ml vlažného mléka, vodu, vejce, sůl, 60 g cukru, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Náplň si připravíme smícháním mletých ořechů, smetany, medu, skořice a 75 g moučkového cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme, rozdělíme na dvě půlky a rozválíme do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem ale musíme se vyhnout okrajům, poté potřeme náplní a svineme do závinu. Dáme je na plech a necháme na teplém místě 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35 minut. Po upečení potřeme polevou, kterou si připravíme smícháním 75 g moučkového cukru s 2 lžícemi mléka.