Hovězí tokáň na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 39 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 216.1 mg
- Vláknina 1969.9 mg
- Vitamín A 1969.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, naklepeme, nakrájíme na proužky, opepříme a osolíme.
-
3
V rozehřáté pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, pak přidáme nakrájenou cibuli a přikryté krátce podusíme. Přidáme maso, mícháme a po všech stranách ho prudce opečeme. Když pustí šťávu, přilijeme trochu vína, přidáme majoránku a celé stroužky česneku a dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a v případě potřeby přiléváme víno. Před koncem dušení přilijeme smetanu a vše důkladně promícháme.