Hovězí ragú s houbami
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Houby čerstvé
- 400 g Hovězí kližka
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.75 hrnek Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 47 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 102.3 mg
- Draslík 283.6 mg
- Vláknina 4031.3 mg
- Vitamín A 4031.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kližku nakrájíme na kousky, polijeme šťávou z citrónu a necháme odležet, nejlépe 24 hodin.
-
2
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, zaprášíme moukou a osmažíme. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přilijeme smetanu,povaříme a zasypeme jemně nakrájenou petrželkou.
-
3
Vmícháme uvařené na plátky pokrájené hříbky.
-
4
Ragú podáváme s rýží.