Hovězí ragú s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Houby čerstvé
  • 400 g Hovězí kližka
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.75 hrnek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 102.3 mg
  • Draslík 283.6 mg
  • Vláknina 4031.3 mg
  • Vitamín A 4031.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí kližku nakrájíme na kousky, polijeme šťávou z citrónu a necháme odležet, nejlépe 24 hodin.

  • 2

    Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, zaprášíme moukou a osmažíme. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přilijeme smetanu,povaříme a zasypeme jemně nakrájenou petrželkou.

  • 3

    Vmícháme uvařené na plátky pokrájené hříbky.

  • 4

    Ragú podáváme s rýží.

Komentáře k receptu