Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 8 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 15.8 mg
- Draslík 206 mg
- Vláknina 8500 mg
- Vitamín A 8500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme je na půlky, zbavíme jádřinců a tyto půlky pokapeme citrony.
-
2
Vymažeme máslem zapékací misku a naskládáme do ní jablka (slupkou dolu), která posypeme skořicí a položíme na ně kousek másla. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
-
3
Z citronu nastrouháme kůru, vymačkáme 3 lžíce šťávy a se třemi lžicemi cukru (smíchaného s vanilkovým) smícháme s creme fraiche (zakysanou smetanou) a vytvoříme hladký hustý krém. Vše přikryjeme a dáme do ledničky.
-
4
Upečená jablíčka můžeme servírovat buď teplá, nebo studená. Na každé jablko dáme kopeček citronového krému.