Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 75 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 15.8 mg
  • Draslík 206 mg
  • Vláknina 8500 mg
  • Vitamín A 8500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme je na půlky, zbavíme jádřinců a tyto půlky pokapeme citrony.

  • 2

    Vymažeme máslem zapékací misku a naskládáme do ní jablka (slupkou dolu), která posypeme skořicí a položíme na ně kousek másla. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.

  • 3

    Z citronu nastrouháme kůru, vymačkáme 3 lžíce šťávy a se třemi lžicemi cukru (smíchaného s vanilkovým) smícháme s creme fraiche (zakysanou smetanou) a vytvoříme hladký hustý krém. Vše přikryjeme a dáme do ledničky.

  • 4

    Upečená jablíčka můžeme servírovat buď teplá, nebo studená. Na každé jablko dáme kopeček citronového krému.

Komentáře k receptu