Pečený candát s bramborami a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 909 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 76 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 845.1 mg
- Vláknina 10214.1 mg
- Vitamín A 10214.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Candáta očistíme a naporcujeme. Pekáč vymažeme silnější vrstvou másla.
-
2
Porce ryby naskládáme do pekáče, obložíme plátky brambor, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě. K poloměkkému masu přilijeme smetanu a dopečeme.
-
3
Rybu servírujeme s bramborami, přelijeme smetanou, zakapeme citronovou šťávou a posypeme petrželovou natí.