Kančí guláš s marmeládou
Suroviny
- 400 g Cibule
- 150 g Sádlo škvařené
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 g Tymián čerstvý
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Nové koření celé
- 4 g Jalovec
- 2 g Bobkový list
- 8 g Sůl
- 6 g Cukr krupice
- 50 g Hořčice
- 50 g Marmeláda rybízová
- 100 g Citrony
- 60 g Šlehačka ve spreji
- 900 g Kančí kýta
- 600 g Knedlík kynutý
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 10 ml Citronová šťáva
- 5 ml Omáčka sójová
- 500 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 38 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 50.9 mg
- Draslík 143.8 mg
- Vláknina 8011.3 mg
- Vitamín A 8011.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, citron na tenké plátky.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, novým kořením a bobkovým listem, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Nyní vmícháme smetanu, hořčici, rybízovou marmeládu, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, zakápneme sojovou omáčkou, provaříme a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a ozdobíme šlehačkou a plátkem citronu.