Kančí guláš s marmeládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření celé
  • 4 g Jalovec
  • 2 g Bobkový list
  • 8 g Sůl
  • 6 g Cukr krupice
  • 50 g Hořčice
  • 50 g Marmeláda rybízová
  • 100 g Citrony
  • 60 g Šlehačka ve spreji
  • 900 g Kančí kýta
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 5 ml Omáčka sójová
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 143.8 mg
  • Vláknina 8011.3 mg
  • Vitamín A 8011.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, citron na tenké plátky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, novým kořením a bobkovým listem, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Nyní vmícháme smetanu, hořčici, rybízovou marmeládu, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, zakápneme sojovou omáčkou, provaříme a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a ozdobíme šlehačkou a plátkem citronu.

Komentáře k receptu