Vepřové kotlety frikasé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 33 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 130.9 mg
- Draslík 607.5 mg
- Vláknina 953.3 mg
- Vitamín A 953.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety u kosti a po obvodu nařízneme, naklepeme a na rozehřátém sádle po obou stranách lehce osmahneme. Vyjmeme do nahřáté nádoby.
-
2
Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přilijeme víno, citronovou šťávu a přidáme bobkový list. Vložíme kotlety, podlijeme trochou horké vody a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme.
-
3
Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.