Na smetaně srnčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Hořčice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Ocet vinný
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 kg Srnčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1393 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 264 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 469.3 mg
  • Vláknina 11178.5 mg
  • Vitamín A 11178.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme srnčí kýtu a jednotlivé svaly odblaníme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a opečeme na másle v hrnci. Poté vyndáme, přidáme do hrnce nakrájenou mrkev, celer, cibuli, petržel, nové koření, bobkové listy, celý pepř a ořezané kosti. Opečeme na oleji vše dozlatova, přidáme hořčici, zalijeme vodou a octem a 60 minut vaříme. Směs propasírujeme, osolíme, přidáme cukr, zjemníme máslem a smetanou.

  • 2

    Maso upečeme v troubě, a poté podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu