Na smetaně srnčí
Suroviny
- 70 g Hořčice
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 150 g Cukr krupice
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Ocet vinný
- 150 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 kg Srnčí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1393 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 264 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 88.3 mg
- Draslík 469.3 mg
- Vláknina 11178.5 mg
- Vitamín A 11178.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.3 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostíme srnčí kýtu a jednotlivé svaly odblaníme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a opečeme na másle v hrnci. Poté vyndáme, přidáme do hrnce nakrájenou mrkev, celer, cibuli, petržel, nové koření, bobkové listy, celý pepř a ořezané kosti. Opečeme na oleji vše dozlatova, přidáme hořčici, zalijeme vodou a octem a 60 minut vaříme. Směs propasírujeme, osolíme, přidáme cukr, zjemníme máslem a smetanou.
-
2
Maso upečeme v troubě, a poté podáváme s omáčkou.