Hřebenatky s květákovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 182 g
- Sodík 1780 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 699.5 mg
- Vláknina 4992.5 mg
- Vitamín A 4992.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 124.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky a kapary krátce povaříme ve vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout.
-
2
Květák rozdělíme na minirůžičky, vložíme na pánev na rozpuštěné máslo a 4 minuty restujeme. Zalijeme mlékem, přiklopíme a další 4 minuty podusíme. Nakonec vlijeme smetanu, přivedeme k varu a 2 minuty povaříme, osolíme, zakryjeme a už odstavené necháme pár minut dojít. Ještě horké rozmixujeme dohladka.
-
3
Hřebenatky( vyjmuté z ulity) poprášíme kari, osolíme, opepříme a postupně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Opékáme 1 minutu z každé strany a otáčíme v pořadí, v jakém jsme je skládali na pánev. Opečené hřebenatky uchováme v míse.
-
4
Květákové pyré rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Hřebenatky podélně rozkrojíme, na řezu osolíme, opepříme a rozložíme na pyré, před podáváním přelijeme omáčkou z hrozinek a kapary.