Paprikové telecí
Suroviny
- 80 g Paprika mletá sladká
- 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 kg Telecí kýta
- 1.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 57 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 339 mg
- Draslík 1540.9 mg
- Vláknina 18854.3 mg
- Vitamín A 18854.3 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky nakrájíme telecí kýtu, dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme blanšírovat tři minuty a scedíme.
-
2
V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, polovinu másla, bobkový list, nové koření, celý pepř. Přidáme spařené kostky masa, protlak, lžíci cukru, sůl, pepř a smažíme 5 minut. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka.
-
3
Maso poté vyndáme a dáme do mísy, omáčku zahustíme moukou a smetanou a 30 minut provaříme. Přidáme zbylou smetanu, zašleháme zbylé máslo a omáčku přecedíme na maso.
-
4
Ihned podáváme.