Majoránková kuřecí játra
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 489.6 mg
- Draslík 433.6 mg
- Vláknina 1035 mg
- Vitamín A 1035 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a na menší kousky rozdělíme játra. Na rozpáleném oleji je opečeme z každé strany 3 minuty. Poté je osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou cibuli najemno, nasekaný česnek, lístky majoránky, zastříkneme vínem a dusíme několik minut.
-
2
Přilijeme smetanu, svaříme, zjemníme máslem a ihned podáváme.