Šnečí maso smažené
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 300 ml Vývar zeleninový
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 10 ks Hlemýždi
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 35 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 214.2 mg
- Draslík 458 mg
- Vláknina 5992.1 mg
- Vitamín A 5992.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájený celer, pepř, sůl, muškátový květ a lehce opečeme. Přidáme vývar a vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu, svaříme a rozmixujeme. Necháme vychladnout.
-
2
Pyré plníme do formiček a do každé zamáčkneme jednoho šneka. Dáme do mrazáku a necháme zmrznout. Poté vyndáme šneky z formiček a obalíme v trojobalu - mouka, vajíčko, strouhanka. Pozvolna smažíme, aby se šnek prohřál.
-
3
Podáváme teplé.