Ryba v hořčici

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Jalovec
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.2 kg Treska skvrnitá
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 517.4 mg
  • Draslík 1186.3 mg
  • Vláknina 8245.5 mg
  • Vitamín A 8245.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, oloupeme a nahrubo nakrájíme mrkev a celer. Petrželku a tymián omyjeme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka. Vše dáme do hrnce, přidáme bílé víno a 1,5 l vody. Přidáme pepř, jalovec, bobkový list a sůl. Povaříme 20 minut, přecedíme a dáme vychladnout.

  • 2

    Rybu omyjeme a dáme do hrnce. Do poloviny ji zalijeme studeným vývarem, nevaříme, jen ohříváme 30 minut. Poté rybu vyndáme a dáme do tepla.

  • 3

    Odebereme 0,4 l vývaru a se šlehačkou necháme odpařit na polovinu.

  • 4

    Se žloutky rozkvedláme hořčici a promícháme se 3 lžícemi vývaru. Vlijeme do omáčky a mícháme, dokud nezhoustne.

  • 5

    Pažitku nakrájíme a vmícháme ji do omáčky.

  • 6

    Podáváme s rybou.

Komentáře k receptu