Ryba v hořčici
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Citrony
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Jalovec
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 0.125 l Víno bílé
- 1.5 l Voda pitná
- 1.2 kg Treska skvrnitá
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 117 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 517.4 mg
- Draslík 1186.3 mg
- Vláknina 8245.5 mg
- Vitamín A 8245.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, oloupeme a nahrubo nakrájíme mrkev a celer. Petrželku a tymián omyjeme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka. Vše dáme do hrnce, přidáme bílé víno a 1,5 l vody. Přidáme pepř, jalovec, bobkový list a sůl. Povaříme 20 minut, přecedíme a dáme vychladnout.
-
2
Rybu omyjeme a dáme do hrnce. Do poloviny ji zalijeme studeným vývarem, nevaříme, jen ohříváme 30 minut. Poté rybu vyndáme a dáme do tepla.
-
3
Odebereme 0,4 l vývaru a se šlehačkou necháme odpařit na polovinu.
-
4
Se žloutky rozkvedláme hořčici a promícháme se 3 lžícemi vývaru. Vlijeme do omáčky a mícháme, dokud nezhoustne.
-
5
Pažitku nakrájíme a vmícháme ji do omáčky.
-
6
Podáváme s rybou.