Pomazánka z matjesů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zakysaná smetana
  • 400 g Matjesy - filet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 6 ks Ředkvička
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 398.1 mg
  • Vláknina 7087.7 mg
  • Vitamín A 7087.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Matjesové filety nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme ji s rybou do misky.

  • 2

    Jablko oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jadřinec. Nakrájíme na plátky a přidáme k rybě, podlijeme citronovou šťávou a smetanou. Osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Kopr omyjeme a nasekáme. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, vmícháme s koprem do pomazánky. Podáváme studenou.

Komentáře k receptu