Pomazánka z matjesů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 22 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 398.1 mg
- Vláknina 7087.7 mg
- Vitamín A 7087.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Matjesové filety nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, nasekáme a dáme ji s rybou do misky.
-
2
Jablko oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jadřinec. Nakrájíme na plátky a přidáme k rybě, podlijeme citronovou šťávou a smetanou. Osolíme, opepříme a promícháme.
-
3
Kopr omyjeme a nasekáme. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, vmícháme s koprem do pomazánky. Podáváme studenou.