Cejn na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 41.1 mg
- Vláknina 749 mg
- Vitamín A 749 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut.
-
2
Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.
-
3
Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.