Kořeněné vařené jehněčí
Suroviny
- 25 g Mandle
- 10 g Máslo čerstvé
- 150 g Zakysaná smetana
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Kardamom
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Kurkuma
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 l Voda pitná
- 1.5 kg Jehněčí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 29 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 161.2 mg
- Draslík 107.1 mg
- Vláknina 2272.3 mg
- Vitamín A 2272.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1782.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy, vložíme do vody a tu přivedeme k varu. Přidáme pepř s sůl, bobkový list, část nového koření, kardamon a hřebíček. Vaříme přikryté poklicí 30 minut.
-
2
Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zprudka osmahneme mandle, pak je vyndáme a necháme na savém ubrousku okapat. Na horké máslo v pánvi po mandlích dáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přidáme kurkumu, zbytek nového koření, skořici a vše krátce smažíme. Směs z pánve pak přidáme do vody, v které vaříme maso, a vaříme odkryté ještě dalších přibližně 30 minut, dokud se polovina vody neodpaří. Pak přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí.
-
4
Podáváme teplé, posypané opraženými mandlemi.