Kořeněné vařené jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 161.2 mg
  • Draslík 107.1 mg
  • Vláknina 2272.3 mg
  • Vitamín A 2272.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1782.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy, vložíme do vody a tu přivedeme k varu. Přidáme pepř s sůl, bobkový list, část nového koření, kardamon a hřebíček. Vaříme přikryté poklicí 30 minut.

  • 2

    Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zprudka osmahneme mandle, pak je vyndáme a necháme na savém ubrousku okapat. Na horké máslo v pánvi po mandlích dáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přidáme kurkumu, zbytek nového koření, skořici a vše krátce smažíme. Směs z pánve pak přidáme do vody, v které vaříme maso, a vaříme odkryté ještě dalších přibližně 30 minut, dokud se polovina vody neodpaří. Pak přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Podáváme teplé, posypané opraženými mandlemi.

Komentáře k receptu