Nadýchaná omeleta s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Mascarpone
  • 20 g Pažitka
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 40 g Sýr Čedar
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1221 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 412.1 mg
  • Draslík 173.7 mg
  • Vláknina 1030 mg
  • Vitamín A 1030 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mascarpone smícháme s nasekanou pažitkou a vyšleháme do pěny.

  • 2

    V míse smícháme žloutky, smetanu, sůl a pepř, z bílků ušleháme tuhý sníh a metlou ho jemně vmícháme ke žloutkům. Na pánvi rozpustíme trochu másla, vlijeme vaječnou směs a opékáme 5 minut z jedné strany. Posypeme nastrouhaným čedarem a opatrně navršíme mascarpone s pažitkou. Omeletu přehneme a pečeme dalších 5 dozlatova. Přemístíme na talíř a posypeme parmezánem.

Komentáře k receptu