Hlávkový salát se smetanou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 127 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a pod tekoucí vodou důkladně propláchneme. Necháme okapat.

  • 2

    Čtvrtky salátu vložíme do misek a přelijeme smetanou rozšlehanou se solí, cukrem a octem.

  • 3

    Nakonec salát posypeme nadrobno nasekanými vejci, která jsme předem uvařili natvrdo.

Komentáře k receptu