Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1008 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 13550.5 mg
  • Vitamín A 13550.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici v případě potřeby očistíme, omyjeme ji a rozdělíme na menší růžičky. Na sporák připravíme pánev, na níž bez oleje opražíme mandle. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky. Připravíme si Gorgonzolu, kterou pokrájíme na menší kostky.

  • 2

    Rigatoni uvaříme v dostatečném množství vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat. Připravíme si druhý hrnec, ve kterém asi 2 - 3 minuty blanšírujeme brokolici. S brokolici opakujeme stejný postup jako s uvařenými těstovinami.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a do zlatova na něm rozpálíme cibuli, poté přilijeme smetanu a povaříme. Přidáme kousky Gorgonzoly a na mírném plameni je rozpustíme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, promícháme, přidáme brokolici a těstoviny.

  • 4

    Opláchneme řeřichu, osušíme ji a nastřiháme nebo na jemno nasekáme. Omáčku s těstovinami ohřejeme, upravíme na talíře, posypané řeřichou a mandlemi podáváme.

Komentáře k receptu