Srnčí guláš na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Olej olivový
  • 600 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 900 g Srnčí maso
  • 40 g Kapary
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 800 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 563.4 mg
  • Vláknina 2825 mg
  • Vitamín A 2825 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné srnčí maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, kapary scedíme a trochu posekáme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, osmažíme, přilijeme víno a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme česnek a kapary. Mouku rozmícháme ve smetaně, přilijeme do guláše, důkladně promícháme a dovaříme.

  • 3

    Hotový guláš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře k receptu