Grilované bramborové špízy se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 27 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 51.2 mg
- Draslík 1153.4 mg
- Vláknina 12605 mg
- Vitamín A 12605 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, opereme a osušíme. Nakrájíme na čtvrtky, napícháme na špízové jehly střídavě se svitky slaniny. V míse smícháme zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Bramborové špízy naskládáme do mělké mísy, zalijeme marinádou, otáčením dokonale obalíme a necháme chvíli marinovat.
-
2
Grilujeme přibližně 20 minut za častého otáčení a bohatého potírání zbylou marinádou. Podáváme s plátky rajčat a kolečky cibule.