Bramborová polévka se zeleninou a hlávkovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 28 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 52.2 mg
- Draslík 563.8 mg
- Vláknina 9402.5 mg
- Vitamín A 9402.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, karotku a pórek (použijeme jen jeho bílou část) očistíme a opláchneme, salát propláchneme, nakrájíme na nudličky a podusíme zhruba 5 minut na másle.
-
2
Do vroucího vývaru vložíme brambory, pórek s karotkou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, vlijeme do čistého hrnce a necháme přejít varem. Podáváme s dušeným salátem.