Dušený pórek se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1005 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 578.8 mg
- Vláknina 7393 mg
- Vitamín A 7393 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílé části pórku očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky, slaninu nakrájíme na kostičky.
-
2
Pórek vložíme do vroucího vývaru a vaříme, až je poloměkký. Pórek scedíme a necháme okapat (vývar dáme stranou). V rendlíku rozpustíme slaninu, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme mletou papriku, po částech zašleháme vývar z pórku a smetanu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme pórek, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dovaříme.