Rybí file z mikrovlnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 29 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 417.8 mg
- Vláknina 498.8 mg
- Vitamín A 498.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí file rozřízneme na čtyři 100 g porce, které osolíme, opepříme, do nádoby vylijeme citrónovou šťávu, porce vložíme do šťávy a necháme namáčet 30 minut.
-
2
Do skleněné misky položíme máslo, vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu zahřát, potom do teplého másla vložíme připravené porce ryby a dusíme je 4 minuty. Petrželovou nať jemně nakrájíme, spolu se smetanou smícháme, zalijeme ryby a vrátíme zpět do mikrovlnné trouby na 1 minutu.
-
3
Hotové dušené ryby vytáhneme z mikrovlnné trouby, posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopíme víkem a jídlo necháme 2 minuty ustálit.