Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně
Suroviny
- 500 g Jehněčí hřbet
- 100 g Čočka červená
- 350 g Tagliatelle
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 55 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 159.9 mg
- Draslík 584.7 mg
- Vláknina 7979.3 mg
- Vitamín A 7979.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme jehněčí maso. Vykostěný jehněčí hřbet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme.
-
2
Oloupeme cibuli a stroužky česneku, nakrájíme je nadrobno a osmahneme na zbylém oleji. Cibuli a česnek podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a převaříme.
-
3
Na pánev přidáme ke směsi čočku a vše vaříme na středně silném plameni asi 8 minut (bez pokličky). Poté do omáčky vmícháme jíšku a necháme projít varem.
-
4
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
-
5
Opláchneme pažitku, osušíme a nakrájíme na jemno. Nakrájenou pažitku přidáme spolu s jehněčím masem do omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, vše promícháme.
-
6
Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Podáváme přelité omáčkou s jehněčím masem.