Řízky z lilků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 80 g Strouhanka
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 154.8 mg
  • Draslík 619.3 mg
  • Vláknina 14696.5 mg
  • Vitamín A 14696.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zhruba 8 minut pečeme. Poté je oloupeme, podélně rozpůlíme, posypeme 1/4 lžičky soli a na ubrousku necháme vsáknout šťávu. Česnek utřeme se zbylou solí a zašleháme do vajíček, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Lilky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Smažené lilky podáváme s hustou kysanou smetanou, kterou posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu