Řízky z lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 40 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 154.8 mg
- Draslík 619.3 mg
- Vláknina 14696.5 mg
- Vitamín A 14696.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zhruba 8 minut pečeme. Poté je oloupeme, podélně rozpůlíme, posypeme 1/4 lžičky soli a na ubrousku necháme vsáknout šťávu. Česnek utřeme se zbylou solí a zašleháme do vajíček, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Lilky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
-
3
Smažené lilky podáváme s hustou kysanou smetanou, kterou posypeme petrželovou natí.