Hovězí závitky na smetaně II
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Houby čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Hovězí maso zadní
- 0.25 l Zelí kysané
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 245.8 mg
- Vláknina 4620.6 mg
- Vitamín A 4620.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, očištěné houby a petrželovou nať rozkrájíme na jemno a podusíme na lžíci másla. Vše osolíme, dusíme do měkka a zahustíme strouhanou houskou. Následně necháme vychladnout.
-
2
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou směsí. Poté plátky zabalíme a sepneme párátkem nebo zabalíme bílou nití.
-
3
V kastrolu rozehřejeme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Za mírného podlévání je dusíme do měkka.
-
4
K hotovým závitkům přilijeme smetanu smíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.