Kuře na vaječném koňaku s houbami
Suroviny
- 300 g Houby čerstvé
- 150 g Zakysaná smetana
- 150 ml Víno bílé
- 10 ml Sůl
- 10 ml Pepř černý mletý
- 10 ml Muškátový oříšek
- 150 ml Vývar drůbeží
- 5.6 ml Olej slunečnicový
- 10 ml Koňak vaječný
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Pórek
- 2 ks Žemle tuková
- 2 ks Tymián čerstvý
- 6 ks Olivy zelené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1494 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 147.3 mg
- Draslík 1509.9 mg
- Vláknina 29184.4 mg
- Vitamín A 29184.4 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C, necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.
-
2
Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej, pokrájené houby na něm smažíme přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.
-
3
Maso vyndáme z pekáče, nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře, ozdobíme houbami a lístky kerblíku.