Kuře na vaječném koňaku s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Houby čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Víno bílé
  • 10 ml Sůl
  • 10 ml Pepř černý mletý
  • 10 ml Muškátový oříšek
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 5.6 ml Olej slunečnicový
  • 10 ml Koňak vaječný
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 6 ks Olivy zelené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1494 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 147.3 mg
  • Draslík 1509.9 mg
  • Vláknina 29184.4 mg
  • Vitamín A 29184.4 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C, necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.

  • 2

    Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej, pokrájené houby na něm smažíme přibližně 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.

  • 3

    Maso vyndáme z pekáče, nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře, ozdobíme houbami a lístky kerblíku.

Komentáře k receptu