Dušené kuře se smetanou a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 59 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 234.3 mg
- Draslík 684.7 mg
- Vláknina 2010.8 mg
- Vitamín A 2010.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Několik celých snítek si ponecháme na ozdobení hotového pokrmu.
-
2
Kuře rozpůlíme, z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom odřízneme křídla a stehna. Do jednotlivých porcí kuřete vetřeme sůl, pepř a necháme je zprudka opékat v hlubokém rendlíku na rozehřátém másle. Maso několikrát obrátíme, aby bylo ze všech stran opečené do zlatova. Přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přilijeme víno, obě smetany, petrželovou nať a vše přivedeme k varu. Zaklopíme poklicí, stáhneme plamen a za občasného míchání dusíme na mírném ohni cca 45 - 60 minut, dokud kuře není hotové.
-
3
Porce kuřete přemístíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
-
4
Omáčku přivedeme k varu, za stálého míchání ji na prudkém ohni necháme zhoustnou, poté ji nalijeme na kuře a ozdobíme ho petrželovou natí.
-
5
Podáváme s bramborami pečenými v troubě, bramborovou kaší a vařenou brokolicí nebo dušenou zeleninou.