Dušená kuřecí směs na kari
Suroviny
- 115 g Kokosová smetana
- 150 ml Jogurt bílý
- 900 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 2 ks Citronová tráva
- 6 ks Limetka kafrová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Džem meruňkový
- 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Limetka kafrová
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1336 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 89 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 324.1 mg
- Draslík 1834.1 mg
- Vláknina 3180.3 mg
- Vitamín A 3180.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěného a uvařeného kuřete odstraníme kůži a vykostíme ho, maso pak nakrájíme na menší kousky.
-
2
Ve větším hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni na něm necháme cca 5-10 minut zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Přidáme kari pastu a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Kokosovou smetanu rozředíme vroucí vodou a vlijeme do hrnce. Vmícháme nahrubo nakrájenou citronovou trávu, nasekané limetkové listy, jogurt a meruňkový džem. Zakryté necháme zvolna vařit cca 30 minut. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Hotovou směs přelijeme do mixéru a vyšleháme hustou omáčku. Přes síto scedíme a propasírujeme zpět do hrnce.
-
3
Do omáčky vložíme kousky masa, přivedeme opět k varu, vmícháme pokrájenou koriandrovou nať, osolíme a opepříme dle chuti. Rozdělíme na talíře, dozdobíme limetkovými listy, strouhaným kokosem, snítkami kroiandru a podáváme.