Tvarohový dort s bílou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 180 g Čokoláda bílá
  • 225 g Tvaroh tučný
  • 200 g Bebe kakaové
  • 375 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 60 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Želatina
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 64.7 mg
  • Vláknina 2190 mg
  • Vitamín A 2190 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozlámané čokoládové sušenky umeleme a smícháme s 50 g rozpuštěným máslem. Čokoládovou hmotu natlačíme do vymazané dortové formy, průměr 22 cm, a dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 30 minut.

  • 2

    Rozřežeme vanilkové lusky, semínka vyškrábneme a přidáme do rozmíchaného tučného tvarohu s krupicovým cukrem.

  • 3

    Sypkou želatinu mícháme v misce s vroucí vodou do zhoustnutí a na 2-3 minuty odstavíme.

  • 4

    Do lehké tvarohové směsi vmícháme želatinu a nízkotučnou smetanu.

  • 5

    Do misky, vhodné pro použití v mikrovlnné troubě, nalámeme bílou čokoládu a bez přikrytí 1 minutu ohříváme. Potom čokoládu promícháme a po 30 vteřinách opakujeme, až se čokoláda rozpustí.

  • 6

    Rozpuštěnou čokoládu přimícháme k tvarohové směsi a nalijeme do dortové formy na ztuhlou čokoládovou hmotu, překryjeme potravinářskou fólií a necháme ztuhnout 4-6 hodin, ale nejlépe přes noc.

Komentáře k receptu