Dýňová polévka na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 10 g Olej olivový
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kari koření
  • 300 g Dýně
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 688.4 mg
  • Vláknina 6840 mg
  • Vitamín A 6840 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z dýně vyřízneme dužinu bez semínek, celer očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme malé množství oleje, přisypeme cibuli, celer a krátce orestujeme. Zasypeme kari kořením, necháme rozpustit, přidáme dýni, zalijeme vodou, přidáme polévkovou kostku a vaříme dvacet minut. Polévku přímo v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme.

Komentáře k receptu