Dýňová polévka na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 688.4 mg
- Vláknina 6840 mg
- Vitamín A 6840 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z dýně vyřízneme dužinu bez semínek, celer očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme malé množství oleje, přisypeme cibuli, celer a krátce orestujeme. Zasypeme kari kořením, necháme rozpustit, přidáme dýni, zalijeme vodou, přidáme polévkovou kostku a vaříme dvacet minut. Polévku přímo v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a dovaříme.