Hustá polévka s bramborami a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 37 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 64.1 mg
- Draslík 354.3 mg
- Vláknina 3428.5 mg
- Vitamín A 3428.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli, oškrábané brambory, celerovou nať a slaninu nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať i pažitku jemně nasekáme.
-
2
Kousky slaniny dáme na velkou rozehřátou pánev, opékáme, dokud nemají zlatavý nádech a nenjsou křupavé. Pak je vyjmeme a necháme okapat na savém ubrousku.
-
3
Na pánvi po slanině rozehřejeme máslo, na něm 4 - 5minut opékáme kousky cibule, celerovou nať a tymián. Poté opět přidáme již opečenou slaninu, zaprášíme moukou, osmahneme. Pánev odstavíme, postupně přimícháme vývar a znovu vrátíme na oheň. Přivedeme do varu, vložíme nakrájené brambory a vaříme ještě 10 - 15 minut, dokud nezměknou.
-
4
Pánev znovu odstavíme z ohně, přimícháme kysanou smetanu, petrželovou nať, znovu vrátíme na oheň a bez varu zahříváme za stálého míchámi ještě 1 - 2 minuty.
-
5
Podáváme v miskách posypané sekanou pažitkou.