Rolky s houbami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Sůl
- 10 g Pepř černý mletý
- 40 g Pažitka
- 20 g Pepř červený celý
- 250 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Olej slunečnicový
- 250 ml Smetana sladká 12%
- 2 ks Šalotka
- 0.25 kg Žampiony čerstvé
- 0.25 kg Lišky čerstvé
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1286 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 728.4 mg
- Vláknina 8495 mg
- Vitamín A 8495 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a necháme je podusit na lžíci másla. Přihodíme houby a dusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu. Smícháme společně s 1 lžící nasekané pažitky a vše ještě osolíme a opepříme. Pánev dáme bokem a směs necháme vychladnout.
-
2
Troubu si nastavíme na 220 °C a necháme ji předehřát. Mouku prosejeme na vál, doprostřed nalijeme olej, osolíme a důkladně zamícháme. Přidáme 3 lžíce vody a zpracujeme na hladké těsto. Následně jej zabalíme do obalu a necháme 1 hodinu bokem.
-
3
Těsto následně rozválíme na pomoučněném vále. Těstíčko pokryjeme houbami a srolujeme v závin. Namastíme si plech tukem a rolku na něj položíme, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct 35 minut.
-
4
Zeleninový vývar společně se smetanou přivedeme k varu a necháme ho zredukovat na polovinu. Ochutíme zbylou pažitkou, osolíme a opepříme. Závin nakrájíme na části. Umístíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zrnky červeného pepře.