Rolky s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 40 g Pažitka
  • 20 g Pepř červený celý
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Smetana sladká 12%
  • 2 ks Šalotka
  • 0.25 kg Žampiony čerstvé
  • 0.25 kg Lišky čerstvé
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1286 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 728.4 mg
  • Vláknina 8495 mg
  • Vitamín A 8495 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a necháme je podusit na lžíci másla. Přihodíme houby a dusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu. Smícháme společně s 1 lžící nasekané pažitky a vše ještě osolíme a opepříme. Pánev dáme bokem a směs necháme vychladnout.

  • 2

    Troubu si nastavíme na 220 °C a necháme ji předehřát. Mouku prosejeme na vál, doprostřed nalijeme olej, osolíme a důkladně zamícháme. Přidáme 3 lžíce vody a zpracujeme na hladké těsto. Následně jej zabalíme do obalu a necháme 1 hodinu bokem.

  • 3

    Těsto následně rozválíme na pomoučněném vále. Těstíčko pokryjeme houbami a srolujeme v závin. Namastíme si plech tukem a rolku na něj položíme, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct 35 minut.

  • 4

    Zeleninový vývar společně se smetanou přivedeme k varu a necháme ho zredukovat na polovinu. Ochutíme zbylou pažitkou, osolíme a opepříme. Závin nakrájíme na části. Umístíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zrnky červeného pepře.

Komentáře k receptu