Polévka z petrželové nati se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Petržel - nať
  • 100 g Krupice dětská
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Voda pitná
  • 400 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 322.3 mg
  • Vláknina 1759.5 mg
  • Vitamín A 1759.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať nasekáme nadrobno a vložíme do vroucí vody. Osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky a vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky zavaříme nočky.

  • 2

    V misce rozšleháme žloutky, přimícháváme krupičku, až vznikne hustá hmota (množství krupičky je jen orientační). Namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucí polévky.

  • 3

    Do uvařené polévky zašleháme smetanu a necháme prohřát.

Komentáře k receptu