Krémová polévka z mrkve s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 50 g Rýže loupaná
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1.2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 145.4 mg
  • Vláknina 6729.3 mg
  • Vitamín A 6729.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky, rýži propláchneme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

  • 2

    V hrnci na másle osmažíme osolenou a oslazenou mrkev. Poté přidáme rýži, zalijeme vývarem, promícháme a na mírném plameni vaříme doměkka.

  • 3

    Uvařenou polévku propasírujeme, vmícháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky a prohřejeme.

  • 4

    Polévku podáváme s krutony.

Komentáře k receptu