Filé s rajčaty na kari
Suroviny
- 750 g Filé z aljašské tresky
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Solamyl
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 178 mg
- Vláknina 2150.8 mg
- Vitamín A 2150.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé osolíme a opepříme.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní porce filé. Poklademe omytými, na kousky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou pažitkou.
-
3
Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kari kořením. Směsí zalijeme filé s rajčaty.
-
4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.