Fazolková polévka s jarními cibulkami
Suroviny
- 600 g Fazolové lusky zelené
- 50 ml Máslo čerstvé
- 600 ml Voda pitná
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Rýže loupaná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 113.4 mg
- Draslík 408 mg
- Vláknina 6621.5 mg
- Vitamín A 6621.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky očistíme, nakrájím na drobno i s natí. Fazolky nakrájíme na kousky, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno.
-
2
Na másle zpěníme cibulky, zalijeme vroucí vodou, vmícháme propláchnutou rýži, fazolky, osolíme a vaříme, až fazolky změknou. Poté přilijeme vroucí vývar, vmícháme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Na závěr přidáme ještě smetanu, prohřejeme a polévku odstavíme. Před podáváním vmícháme bylinky.