Rybí talíř s liškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 42 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 187 mg
- Draslík 1449.9 mg
- Vláknina 6264.9 mg
- Vitamín A 6264.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Lišky řádně očistíme, opláchneme a osušíme. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme slupku, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Ryby opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a nakrájíme na kousky, ochutíme solí a pepřem a polijeme citronovou šťávou. Následně je osmažíme v oleji a dáme bokem. Tuk po smažení slijeme a dáme stranou. Na pánvi necháme zpěnit máslo a osmažíme na něm pokrájenou šalotku, společně s houbami, rajčaty a proužky pórku.
-
3
Zalijeme bílým vínem a omáčku necháme odstát. Poté do ní vmícháme šlehačku. Kerblík omyjeme, zbavíme jej lístků a necháme oschnout. Maso vyskládáme na zeleninu a ozdobíme lístky kerblíku.