Steak z lososa s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Hořčice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 250 g Houby čerstvé
  • 5 g Pepř cayenský
  • 800 g Losos - filety
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 5 ml Ocet vinný
  • 20 ml Zakysaná smetana
  • 10 ml Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 1240.2 mg
  • Vláknina 5668.5 mg
  • Vitamín A 5668.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Na pánvi necháme roztát zhruba 1/2 másla, steaky osmahneme na obou stranách a dáme bokem. Houby řádně očistíme a nakrájíme na drobné plátky.

  • 2

    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na zbytku másla, dokud nezesklovatí. Vmícháme houby a podusíme je, dokud nevypaří veškerou vodu, zalijeme vývarem a vše dále vaříme na mírném ohni okolo 4 minut.

  • 3

    Škrobovou moučku zamícháme společně s vodou, hořčicí a vzniklou směs přilijeme k houbám. Chvíli mícháme a zalijeme zakysanou smetanou.

  • 4

    Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, zbavíme lístků, nadrobno nakrájíme a smícháme je s houbami. Podle chutí přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Směsí zalijeme smažené rybí steaky. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu